Mézes birsalagút
Hozzávalók
A töltelékhez:
A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 C0) megsütjük.
A krémhez a gesztenye masszát, a cukrot és a vajat habosra keverjük.
Megvárjuk, míg a piskóta kihűl, majd egy őzgerincforma széles és hosszú csíkot a süti széléből levágunk (ez lesz a süti talpa), a többit a krém 2/3-ával megkenünk, és óvatosan a kibélelt őzgerincformába csúsztatunk. Megtöltjük a lecsepegtette gyümölccsel. A zselatin lapokat egyesével a gyümölcs leszűrt levébe rakjuk, addig melegítjük, amíg felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, és a félretett piskótát vékonyan megkenjük krémmel, és beborítjuk vele a formát krémmel lefelé.
Hűtőben egy fél napig dermesztjük.(3 óra is elég)
Ezután kiborítjuk, a papírt vagy fóliát lehúzzuk róla, a maradék krémmel megkenjük, olvasztott csokival beborítjuk, apróra vágott dióval díszítjük.
Mézes birsalagút
Hozzávalók
A töltelékhez:
A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 C0) megsütjük.
A krémhez a gesztenye masszát, a cukrot és a vajat habosra keverjük.
Megvárjuk, míg a piskóta kihűl, majd egy őzgerincforma széles és hosszú csíkot a süti széléből levágunk (ez lesz a süti talpa), a többit a krém 2/3-ával megkenünk, és óvatosan a kibélelt őzgerincformába csúsztatunk. Megtöltjük a lecsepegtette gyümölccsel. A zselatin lapokat egyesével a gyümölcs leszűrt levébe rakjuk, addig melegítjük, amíg felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, és a félretett piskótát vékonyan megkenjük krémmel, és beborítjuk vele a formát krémmel lefelé.
Hűtőben egy fél napig dermesztjük.(3 óra is elég)
Ezután kiborítjuk, a papírt vagy fóliát lehúzzuk róla, a maradék krémmel megkenjük, olvasztott csokival beborítjuk, apróra vágott dióval díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?