sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes birsalagút

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A töltelékhez:

2 nagyobb birsalma
fél citrom leve
1 dl édes fehér bor
3 evőkanál méz
2 szem szegfűszeg
fél rúd fahéj

A piskótához:

4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 evőkanál olaj

A krémhez:

20 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
1 evőkanál rum
1 evőkanál porcukor

A tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A birsalmát alaposan megmossuk, meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházát kiszedjük. A vízzel, mézzel, borral és fűszerekkel felforraljuk, és kislángon 5 percig főzzük. Hűlni hagyjuk, lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk.
A piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 C0) megsütjük.
A krémhez a gesztenye masszát, a cukrot és a vajat habosra keverjük.
Megvárjuk, míg a piskóta kihűl, majd egy őzgerincforma széles és hosszú csíkot a süti széléből levágunk (ez lesz a süti talpa), a többit a krém 2/3-ával megkenünk, és óvatosan a kibélelt őzgerincformába csúsztatunk. Megtöltjük a lecsepegtette gyümölccsel. A zselatin lapokat egyesével a gyümölcs leszűrt levébe rakjuk, addig melegítjük, amíg felolvadnak. Utána a birsalmára merjük, és a félretett piskótát vékonyan megkenjük krémmel, és beborítjuk vele a formát krémmel lefelé.
Hűtőben egy fél napig dermesztjük.(3 óra is elég)
Ezután kiborítjuk, a papírt vagy fóliát lehúzzuk róla, a maradék krémmel megkenjük, olvasztott csokival beborítjuk, apróra vágott dióval díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!