Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rezgő szelet

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Rezgő szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Szeletek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

A sárga réteghez

A barna réteghez

A fehér réteghez

A piros réteghez

  • 2 cs gyümölcskocsonyapor
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy viszonylag nagy, magas falú tepsit (én 23 x 33 cm-est használtam) kibélelünk műanyag fóliával.

Az első réteghez a zselatint, a vizet és a kristálycukrot a tűzhelyen összemelegítjük, amíg a zselatin felolvad, de ne forraljuk. Tegyük félre hűlni. A tojásfehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a habot is hozzákeverjük. A kihűlt zselatinos folyadékot is beleforgatjuk. Az előkészített formába öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A második réteget ugyanígy készítjük el, csak a kakaóport is a sárgájához is keverjük. Ezt a réteget is megszilárdítjuk.
A harmadik réteghez a zselatinos folyadékot a fentiek alapján elkészítjük. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és az előző két rétegre öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Az utolsó réteghez a gyümölcskocsonyát a tasak utasításainak megfelelően elkészítjük és ha langyosra hűlt az egész tetejére öntjük és alaposan kihűtjük.
Ha teljesen megszilárdult minden réteg, a fólia segítségével, kiemeljük és szeleteljük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egyszerű elkészíteni, finom és nagyon érdekes édesség.

Vélemények

hsysy

hsysy
2012.04.09. | 15:19

Nyáron mindig jól esik egy kis grillezés után egy jó hideg, könnyű desszert. Azért tökéletes ez a recept, mert akár több nappal előbb elkészíthetjük, a hűtőben napokig eláll. Nagyon finom, és még sütni sem kell! :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!