Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méteres sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

4 db tojás
200 g cukor
100 ml olaj
100 ml langyos víz
250 g liszt

A krémhez:

1 tasak puncsos pudingpor
500 ml tej
250 g vaj (puha)
200 g porcukor

A mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Két őzgerincformát (30 cm-es) kivajazunk és kilisztezünk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojáshabot is. A massza felét az egyik formába öntjük, a másikba belekeverjük a kakaóport és a másik formába öntjük. Sütőbe toljuk és 25-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki,sütjük. A formából kifordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingporból és a tejből, cukor nélkül pudingot főzünk és kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, majd keverés közben, kanalanként hozzáadjuk a hideg pudingot.
A sütiket a bordák mentén felszeleteljük és felváltva (egy sima egy kakaós) a krémmel összeragasztjuk a szeleteket. Érdemes két rudat készíteni, mert nagyon hosszú lesz. A maradék krémmel vékonyan átkenjük a külsejét is. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a krém megkössön.
A tortabevonót megolvasztjuk és leöntjük a süteményt. Ha megkötött rézsútosan szeleteljük, így kapjuk a méteresre jellemző mintázatot.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Méteres sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!