Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kardinális szelet

Tusika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3032-tusika
Kardinális szelet
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg liszt

Krém

Tusika Tusika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a cukorral és csipet sóval. Sütőpapírral, habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok közt 1 csíknyi hely maradjon. A maradék fehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, és a lisztet, és ezt a masszát nyomjuk a fehérjecsíkok közé (2x2 csík). 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőpapírról. A krémhez a pudingot a szokott módon elkészítjük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt felverjük, zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami épp belepi, majd ha megduzzadt, felforrósítjuk. A habhoz keverjük a pudingot, végül a zselatint és az egyik tészta lapra kenjük úgy, hogy a sütőpapírral érintkező felületét kenjük be. Erre ráhelyezzük a másik lapot (szintén a sütőpapírral érintkező felülettel) és hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, utána szeleteljük. A tészta könnyen törik sajnos, de az íze feledtet mindent.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Pudingot ízlés szerint variálhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!