Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kardinális szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
2 tojássárgája
3 dkg liszt

Krém:

2 dl tejszín
1 cs karamellás puding
5 ek cukor
fél liter tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a cukorral és csipet sóval. Sütőpapírral, habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok közt 1 csíknyi hely maradjon. A maradék fehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, és a lisztet, és ezt a masszát nyomjuk a fehérjecsíkok közé (2x2 csík). 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a sütőpapírról. A krémhez a pudingot a szokott módon elkészítjük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt felverjük, zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami épp belepi, majd ha megduzzadt, felforrósítjuk. A habhoz keverjük a pudingot, végül a zselatint és az egyik tészta lapra kenjük úgy, hogy a sütőpapírral érintkező felületét kenjük be. Erre ráhelyezzük a másik lapot (szintén a sütőpapírral érintkező felülettel) és hideg helyen kb. 1 órát állni hagyjuk, utána szeleteljük. A tészta könnyen törik sajnos, de az íze feledtet mindent.

Alternatív elkészítés

Pudingot ízlés szerint variálhatjuk.
Kardinális szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!