Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puncskocka

MARCIKA78 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3053-marcika78
Puncskocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

A mázhoz

  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • ½ dl meggylé
  • 1 citrom leve
MARCIKA78 MARCIKA78 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.

Vélemények

zsuzsenka53

zsuzsenka53
2013.05.23. | 13:35

én tésztának piskótát sütöttem de a tölteléket így készítettem csak kevesebb tejjel és rummal,nagyon tetszik
Hápika

Hápika
2012.03.06. | 15:52

Nagyon jól sikerült a sütemény,én most erre csak fehér mázat tettem.
veressandrea

veressandrea
2012.03.05. | 13:20

Már nagyon vártam, hogy végre elkészíthessem ezt a sütit. Sajnos volt pár problémám vele. A máz nagy része sajnos lefolyt a tészta tetejéről, pedig a megadott mennyiséggel dolgoztam, még vizet sem tettem bele és jó sokáig kavartam fényesre. A színe sem lett az igazi, mert a meggylére én azt gondoltam, hogy befőttlé és az nem igazán színezte rózsaszínre a tetejét. Azt hiányoltam még a receptből, hogy a sütivel ajánlott várni legalább egy napot, amíg az ízek összeérnek, a máz megdermed és a tészta megpuhul. Ízre azért isteni volt. Köszi
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!