Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós lap:

1 tejföl (kicsi)
1 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós lap:

1 kicsi tejföl
1 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 kanál darált dió

Mákos lap:

1 kicsi tejföl
1 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 kanál mák

Krém:

7 dl tej
1 db Rama
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lapokat külön- külön készítjük el. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket. A krémhez a tejjel sűrűre főzzük a pudingport és teljesen kihűtjük. Míg hűl, addig habosra keverjük a margarint a kétféle cukorral. Majd a kihűtött pudinggal kikeverjük. Alulra kerül a mákos lap erre a vaníliás krém fele, erre a kakaós lap. Erre a maradék vaníliás krém. A tetejére kerül a diós lap, aminek a tetejére tortabevonó vagy csokimáz kerül.

Tálalás

Hűtőben tároljuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Csíkos  szelet Csíkos  szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!