Magyarica recept
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2. Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb. 20 x 30 cm lesz.
3. Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
4. A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
5. A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvasztható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok.)
6. A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.
sütési hőfok:
180°C
Tálalás
Magyarica recept
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb. 20 x 30 cm lesz.
3. Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
4. A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
5. A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvasztható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok.)
6. A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.
sütési hőfok:
180°C
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?