Fagyi szelet
Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mivel én kisebb tepsiben sütöttem ezért vastagabb lett a piskóta, így félbevágtam és közé is kentem krémet.
Tálalás
Fagyi szelet
Hozzávalók
Krémhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mivel én kisebb tepsiben sütöttem ezért vastagabb lett a piskóta, így félbevágtam és közé is kentem krémet.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?