sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-pudingos süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2-3 alma
fahéjas cukor ízlés szerint

A krémhez:

8 dl tej
egy vanília rúd
cukor ízlés szerint

Ezenkívül:

5 dl habtejszín

Díszítéshez:

fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit alufóliával kibéleljük, az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk és eligazgatjuk őket a tepsiben, hogy kicsit fedjék egymást. Ezután megszórjuk az almákat fahéjas cukorral.

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk majd, egy kicsit kiveszünk belőle és gyorsan a lisztes részhez keverjük, a többi habot széles mozdulatokkal keverjük a masszába. A tésztát a fahájas almákra öntjük, egyenletesen eligazítjuk rajtuk. Majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ezalatt a tejből, a pudingból és a vaníliarúd kikapart magjaiból sűrű krémet főzünk. A piskótát a sütőből kivéve tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt megkenjük a pudinggal. Végül a tejszínt a zselatin fixszel keményt habbá verjük, és a süti tetejére kenjük, díszítésként fahéjjal megszórjuk.

Tárolás

Hűtőben tároljuk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!