Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Királyi csemege

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Királyi csemege
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

kb. 25 szelethez

Tésztához

  • 5 tojás (közepes méretű)
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 100 g pirított, darált mogyoró
  • 100 g zsemlemorzsa

Ezenkívül

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 35 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük.

A narancslevet az aromával elkeverjük, és harmad részével a még forró tésztát meglocsoljuk.

A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.

A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A piskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük.

Végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve díszítjük, tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Próbálja ki a süteményt Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű változatával is.

Az aromát narancslé helyett kávéval is elkeverhetjük.

Vélemények

Ziti91

Ziti91
2013.05.20. | 16:46

Szerintem sem rossz a recept. Nekünk itthon nem a piskótájával akadt "gondunk", hanem a krémmel. Nem túl intenzív az íze. Biztosan elkészítem még egyszer, de akkor kitalálok valamit.
TraRita

TraRita
2013.02.04. | 17:24

Nagyon tetszett e a recept, ezért én is elkészítettem. Nem rossz, nem rossz, de ha elkészítem még egyszer, akkor nem ez a tészta lesz az alapja. Nekem kissé száraz volt, hiába locsoltam meg. A krém is levált róla. De viszont az ízvilág a rendben volt :)
Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.02.12. | 14:16

Találó az elnevezés ilyen ízkavalkád mellett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!