Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mozart szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mozart szelet
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Szeletek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 35-40 szelethez

Kelt tészta

  • 200 g nagyon lágy vaj
  • 180 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 6 tojássárgája (közepes méretű)
  • 300 g darált dió
  • 100 g apróra darabolt csokoládé
  • 3 evőkanál liszt
  • 200 g gyors Hermann-tészta
  • 6 tojásfehérje (közepes méretű)

Krém

  • 500 ml hideg tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál Mozart likőr (csokoládélikőr)
  • 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Máz

Szóráshoz

  • Kevés csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.

A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.

A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Gyors Herman-tészta:

Hozzávalók:
150 ml langyos tej
Fél tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2013.01.11. | 23:10

Bárkit levesz a lábáról.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!