sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés őzgerinc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás
15 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
18 dkg darált dió
csipetnyi fahéj

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
10 dkg margarin
1 tojás
3 evőkanál vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával, hozzáadjuk a kakaót, mellyel tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kakaós masszához, lazán összekeverjük, majd végül belekeverjük a darált diót. Őzgerincformát kikenünk margarinnal, belisztezzük, beleöntjük a diós keveréket, és közepes sütőnél kb. 1 óráig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a margarin habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, beletesszük a burgonyanyomón áttört gesztenyét és jól összekeverjük. Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt őzgerincforma tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a krém egyharmadával, rátesszük a tetejét, és az egészet bekenjük a maradék krémmel. Tetszés szerint díszítjük kakaóval és fél diókkal. Behűtjük és szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!