Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jaffa szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Jaffa szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

kb. 45-50 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • Narancs szeletek díszítésül

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.

Vélemények

burgereva

burgereva
2013.03.18. | 07:27

Nagyon finom , mutatós.Egy kicsit kevés csoki került a kekszekre.Arra gondoltam, hogy a keksz ott marad keményen a tészta tetején. De nem így történt. Délután készítettem el és másra reggelre megpuhult. Húsvétra is el fogom készíteni.
deakevy

deakevy
2012.05.13. | 13:39

Lespóroltam a tetejéről a csokis kekszet, de így is finom volt.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!