sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Wu wu rummal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Wu wu rummal

4 tojás
35 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
8 cl rum
40 dkg liszt
1 tk Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
4 alma
1 citrom leve
10 dkg sárgabaracklekvár
2,5 dl fehérbor
margarin és liszt (a tepsibe)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat 28 dkg cukorral addig keverjük, míg sűrű, habos masszát nem kapunk. Ekkor a megolvasztott Ramát a sütőporral összekevert liszttel és 3 cl rummal gyorsan elkeverjük. Miután mindezt jól összekevertük, a masszát kivajazott, belisztezett tepsire terítjük és előmelegített 185 fokos sütőben 15-20 percet elősütjük, a sütőből kivéve pedig lehűtjük.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
Az almaszeleteket sűrűn a tésztára terítjük és 15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és még forrón jól felmelegített lekvárral bekenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután vágjuk fel.
A maradék rumot a borral és a maradék 7 dkg cukorral felforraljuk és ezt a szirupot tálaljuk a wu wu mellé, mivel így kapja meg a valódi zamatát.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Tárolás

4-5 napig hűvös helyen eláll.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!