Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Wu wu rummal

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 20 dkg Rama
  • 8 cl rum
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
  • 4 alma
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 2,5 dl fehérbor
  • margarin és liszt (a tepsibe)
nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat 28 dkg cukorral addig keverjük, míg sűrű, habos masszát nem kapunk. Ekkor a megolvasztott Ramát a sütőporral összekevert liszttel és 3 cl rummal gyorsan elkeverjük. Miután mindezt jól összekevertük, a masszát kivajazott, belisztezett tepsire terítjük és előmelegített 185 fokos sütőben 15-20 percet elősütjük, a sütőből kivéve pedig lehűtjük.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
Az almaszeleteket sűrűn a tésztára terítjük és 15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és még forrón jól felmelegített lekvárral bekenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután vágjuk fel.
A maradék rumot a borral és a maradék 7 dkg cukorral felforraljuk és ezt a szirupot tálaljuk a wu wu mellé, mivel így kapja meg a valódi zamatát.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Tárolás

4-5 napig hűvös helyen eláll.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!