Puncskrémes kevert süti
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, amit robotgéppel simára keverünk.
3. Tepsibe simítjuk, amit előre kibélelünk sütőpapírral, sütőben tűpróbáig sütjük.
4. Közben elkészítjük a krémet: Készítünk egy viszonylag sűrű pudingot. Langyosra hűtjük, majd habosra keverjük a vajjal. Közben hozzáadjuk a mézet és a rumaromát.
5. A megsült és kissé kihűtött tésztát kiborítjuk. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és a krémet egyenletesen rákenjük.
6. Elkészítjük a csokitetőt: egy kis lábosba a rumaroma kivételével mindent belerakunk, és kis lángon állandó keverés mellett felfőzzük, amíg teljesen csomómentes nem lesz (ha szükséges, még tehetünk hozzá kis tejet).
7. A végén hozzáadjuk a rumot és a krém tetejére öntjük.
Sütési hőfok:170°C
Sütési mód:hőlégkeveréses
Tepsi mérete:23x26 cm
Tálalás
Puncskrémes kevert süti
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, amit robotgéppel simára keverünk.
3. Tepsibe simítjuk, amit előre kibélelünk sütőpapírral, sütőben tűpróbáig sütjük.
4. Közben elkészítjük a krémet: Készítünk egy viszonylag sűrű pudingot. Langyosra hűtjük, majd habosra keverjük a vajjal. Közben hozzáadjuk a mézet és a rumaromát.
5. A megsült és kissé kihűtött tésztát kiborítjuk. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és a krémet egyenletesen rákenjük.
6. Elkészítjük a csokitetőt: egy kis lábosba a rumaroma kivételével mindent belerakunk, és kis lángon állandó keverés mellett felfőzzük, amíg teljesen csomómentes nem lesz (ha szükséges, még tehetünk hozzá kis tejet).
7. A végén hozzáadjuk a rumot és a krém tetejére öntjük.
Sütési hőfok:170°C
Sütési mód:hőlégkeveréses
Tepsi mérete:23x26 cm
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?