Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös barackos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 citrom
4 tojássárgája

A töltelékhez:

6 dl tej
6 evőkanál kristálycukor
1 nagy pohár tejföl
1 őszibarack konzerv
4 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük, majd a tojások sárgájával összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe kb. 30 percre
Közben elkészítjük a tölteléket: a pudingport a tejben simára keverjük, a cukorral ízesítjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a tejföllel összekeverjük. A barackokat lecsöpögtetjük és kockákra vágjuk, a tejfölös masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk.
A tésztacipót kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 20x35 cm-es, margarinnal kikent tepsibe éppen beleférjen. A tejfölös-barackos masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük.
Villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, mert csak akkor szeletelhető, ha jól kihűlt. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tejfölös barackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!