Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mimóza szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
3 tojássárgája
20 dkg porcukor
½ citrom reszelt héja
1-2 ek tejföl
Csipet só

Krém:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
½ citrom leve

Máz:

3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
Néhány csepp citromlé
Lekvár a lapok közzé (sárgabarack, meggy, málna, szamóca) bármelyik lehet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Hűtőben 30 percet pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és tepsi hátán a lapokat kisütjük.
Krém:
A margarint és a porcukrot habosra kikavarjuk. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hűtjük. A habosra kevert margarinos krémhez adagoljuk a kihűlt pépet és ezt is alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
LAP-KRÉM-LAP-LEKVÁR-LAP-KRÉM-LAP-MÁZ
Máz:
A tojások fehérjét, porcukrot gőz fölött kemény habbá verni kevés citromlével, majd melegen a tészta tetejére kenni.
Mimóza szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!