Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mimóza szelet

Bozsó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/735-bozso
Mimóza szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs Dr. Oetker Sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1-2 ek tejföl
  • Csipet só

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • ½ citrom leve

Máz

  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • Néhány csepp citromlé
  • Lekvár a lapok közzé (sárgabarack, meggy, málna, szamóca) bármelyik lehet
Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Hűtőben 30 percet pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és tepsi hátán a lapokat kisütjük.
Krém:
A margarint és a porcukrot habosra kikavarjuk. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hűtjük. A habosra kevert margarinos krémhez adagoljuk a kihűlt pépet és ezt is alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
LAP-KRÉM-LAP-LEKVÁR-LAP-KRÉM-LAP-MÁZ
Máz:
A tojások fehérjét, porcukrot gőz fölött kemény habbá verni kevés citromlével, majd melegen a tészta tetejére kenni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!