Mimóza szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Hűtőben 30 percet pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és tepsi hátán a lapokat kisütjük.
Krém:
A margarint és a porcukrot habosra kikavarjuk. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hűtjük. A habosra kevert margarinos krémhez adagoljuk a kihűlt pépet és ezt is alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
LAP-KRÉM-LAP-LEKVÁR-LAP-KRÉM-LAP-MÁZ
Máz:
A tojások fehérjét, porcukrot gőz fölött kemény habbá verni kevés citromlével, majd melegen a tészta tetejére kenni.
Mimóza szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól formázható legyen. Hűtőben 30 percet pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és tepsi hátán a lapokat kisütjük.
Krém:
A margarint és a porcukrot habosra kikavarjuk. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hűtjük. A habosra kevert margarinos krémhez adagoljuk a kihűlt pépet és ezt is alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
LAP-KRÉM-LAP-LEKVÁR-LAP-KRÉM-LAP-MÁZ
Máz:
A tojások fehérjét, porcukrot gőz fölött kemény habbá verni kevés citromlével, majd melegen a tészta tetejére kenni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?