Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Részeg szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
15 dkg porcukor
8 dkg rétes liszt
1 ek bor
pici só

Krém:

6 db tojássárgája
2 ek liszt
3 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Hab:

6 db tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
1 tábla étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojásfehérjét, lazán összekeverjük,150 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
Először a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztel, a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük, a margarint a cukorral habosra keverjük és a két masszát összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük.
Hab:
A tojásfehérjét a cukrokkal gőz felett kemény habbá verjük, és rákenjük, a krémre a tetejére ráreszeljük a csokit. Nagyon finom nem érezni az alkoholt.

Tálalás

12 óra állás után vizes késsel szeleteljük.
Tetejére én reszelt csokoládét tettem, de olvasztott csokit is csurgathatunk rá.

Tárolás

A krém és a hab végett hűtőben tároljuk.
Részeg szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!