Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méteres kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

38 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
6 db tojás
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos víz

Krém:

2 csomag, főzéssel elkészíthető puncs pudingpor
6-7 deciliter tej
15-20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin vagy vaj
4 evőkanál rum, vagy 4 evőkanál rumaroma

Máz:

1 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítése:

1.A tészta elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük, majd a fehérje részéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. A tojások sárgáját keverjük el alaposan a kristálycukorral, a langyos vízzel ,illetve adjuk hozzá az étolajat is.
A tojássárgás-cukros keverékhez szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert finomlisztet és végül óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjékből felvert tojáshabot is. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát válasszuk két egyenlő részre és az egyik adaghoz keverjünk hozzá két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. Így kapunk egy fehér és egy barna színű tésztát. Szedjük mindkét adagot egy-egy őzgerincformába, majd 170 °C-os sütőben süssük meg őket.Tűpróbával ellenőrizzük rendszeresen, hogy átsült-e már a tészta teljesen. Amikor elkészült a két tésztánk, borítsuk őket ki egy konyharuhára és így hűtsük ki teljesen. Amíg a tészták hűlnek, elkészíthetjük a puncsos tölteléket is.
2.A tejet főzzük fel a szokásos módon a puncs ízű pudingporral, alaposan hűtsük ki, majd a cukorral és a rummal elkevert margarint apránként keverjük hozzá a pudinghoz. Amikor a krém összeállt,a tésztákat vágjuk fel, körülbelül ujjnyi vastagságú, egyforma szeletekre. A szeleteket kenjük meg a krémmel és felváltva pakoljuk őket egymás után. Egy kakaós tészta után egy fehér tészta következik, majd ismét kakaós és ismét fehér. Minden réteg közé kenjünk a puncsos krémből. Ezzel a módszerrel 2 őzgerincforma nagyságú ,csíkos süteményt kapunk ,amelyeknek érdemes bevonni a tetejét csoki mázzal is.
3.A tortabevonóból és az olajból készített mázzal vonjuk be a sütemények tetejét, majd helyezzük őket néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor a csokoládé kellően megdermedt és a sütemény tésztája is vághatóvá vált, szeleteljük fel a méteres kalácsot átlósan, egy forró vízbe mártott kés segítségével.


Alternatív elkészítés

A család és a barátok szinte garantáltan megnyalják majd mind a tíz ujjukat ezután,
a mennyei sütemény után.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc méteres kalácsunk.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom krémes süteményhez!
Méteres kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!