Méteres kalács
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
1.A tészta elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük, majd a fehérje részéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. A tojások sárgáját keverjük el alaposan a kristálycukorral, a langyos vízzel ,illetve adjuk hozzá az étolajat is.
A tojássárgás-cukros keverékhez szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert finomlisztet és végül óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjékből felvert tojáshabot is. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát válasszuk két egyenlő részre és az egyik adaghoz keverjünk hozzá két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. Így kapunk egy fehér és egy barna színű tésztát. Szedjük mindkét adagot egy-egy őzgerincformába, majd 170 °C-os sütőben süssük meg őket.Tűpróbával ellenőrizzük rendszeresen, hogy átsült-e már a tészta teljesen. Amikor elkészült a két tésztánk, borítsuk őket ki egy konyharuhára és így hűtsük ki teljesen. Amíg a tészták hűlnek, elkészíthetjük a puncsos tölteléket is.
2.A tejet főzzük fel a szokásos módon a puncs ízű pudingporral, alaposan hűtsük ki, majd a cukorral és a rummal elkevert margarint apránként keverjük hozzá a pudinghoz. Amikor a krém összeállt,a tésztákat vágjuk fel, körülbelül ujjnyi vastagságú, egyforma szeletekre. A szeleteket kenjük meg a krémmel és felváltva pakoljuk őket egymás után. Egy kakaós tészta után egy fehér tészta következik, majd ismét kakaós és ismét fehér. Minden réteg közé kenjünk a puncsos krémből. Ezzel a módszerrel 2 őzgerincforma nagyságú ,csíkos süteményt kapunk ,amelyeknek érdemes bevonni a tetejét csoki mázzal is.
3.A tortabevonóból és az olajból készített mázzal vonjuk be a sütemények tetejét, majd helyezzük őket néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor a csokoládé kellően megdermedt és a sütemény tésztája is vághatóvá vált, szeleteljük fel a méteres kalácsot átlósan, egy forró vízbe mártott kés segítségével.
Alternatív elkészítés
a mennyei sütemény után.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc méteres kalácsunk.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom krémes süteményhez!
Méteres kalács
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1.A tészta elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük, majd a fehérje részéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. A tojások sárgáját keverjük el alaposan a kristálycukorral, a langyos vízzel ,illetve adjuk hozzá az étolajat is.
A tojássárgás-cukros keverékhez szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert finomlisztet és végül óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjékből felvert tojáshabot is. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát válasszuk két egyenlő részre és az egyik adaghoz keverjünk hozzá két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. Így kapunk egy fehér és egy barna színű tésztát. Szedjük mindkét adagot egy-egy őzgerincformába, majd 170 °C-os sütőben süssük meg őket.Tűpróbával ellenőrizzük rendszeresen, hogy átsült-e már a tészta teljesen. Amikor elkészült a két tésztánk, borítsuk őket ki egy konyharuhára és így hűtsük ki teljesen. Amíg a tészták hűlnek, elkészíthetjük a puncsos tölteléket is.
2.A tejet főzzük fel a szokásos módon a puncs ízű pudingporral, alaposan hűtsük ki, majd a cukorral és a rummal elkevert margarint apránként keverjük hozzá a pudinghoz. Amikor a krém összeállt,a tésztákat vágjuk fel, körülbelül ujjnyi vastagságú, egyforma szeletekre. A szeleteket kenjük meg a krémmel és felváltva pakoljuk őket egymás után. Egy kakaós tészta után egy fehér tészta következik, majd ismét kakaós és ismét fehér. Minden réteg közé kenjünk a puncsos krémből. Ezzel a módszerrel 2 őzgerincforma nagyságú ,csíkos süteményt kapunk ,amelyeknek érdemes bevonni a tetejét csoki mázzal is.
3.A tortabevonóból és az olajból készített mázzal vonjuk be a sütemények tetejét, majd helyezzük őket néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor a csokoládé kellően megdermedt és a sütemény tésztája is vághatóvá vált, szeleteljük fel a méteres kalácsot átlósan, egy forró vízbe mártott kés segítségével.
Alternatív elkészítés
a mennyei sütemény után.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc méteres kalácsunk.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom krémes süteményhez!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?