Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Méteres kalács

Micimackó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20549-micimacko
Méteres kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tészta

Krém

  • 2 csomag, főzéssel elkészíthető puncs pudingpor
  • 6-7 deciliter tej
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 4 evőkanál rum, vagy 4 evőkanál rumaroma

Máz

Micimackó Micimackó receptje

Elkészítés

Elkészítése:

1.A tészta elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük, majd a fehérje részéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. A tojások sárgáját keverjük el alaposan a kristálycukorral, a langyos vízzel ,illetve adjuk hozzá az étolajat is.
A tojássárgás-cukros keverékhez szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert finomlisztet és végül óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjékből felvert tojáshabot is. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát válasszuk két egyenlő részre és az egyik adaghoz keverjünk hozzá két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. Így kapunk egy fehér és egy barna színű tésztát. Szedjük mindkét adagot egy-egy őzgerincformába, majd 170 °C-os sütőben süssük meg őket.Tűpróbával ellenőrizzük rendszeresen, hogy átsült-e már a tészta teljesen. Amikor elkészült a két tésztánk, borítsuk őket ki egy konyharuhára és így hűtsük ki teljesen. Amíg a tészták hűlnek, elkészíthetjük a puncsos tölteléket is.
2.A tejet főzzük fel a szokásos módon a puncs ízű pudingporral, alaposan hűtsük ki, majd a cukorral és a rummal elkevert margarint apránként keverjük hozzá a pudinghoz. Amikor a krém összeállt,a tésztákat vágjuk fel, körülbelül ujjnyi vastagságú, egyforma szeletekre. A szeleteket kenjük meg a krémmel és felváltva pakoljuk őket egymás után. Egy kakaós tészta után egy fehér tészta következik, majd ismét kakaós és ismét fehér. Minden réteg közé kenjünk a puncsos krémből. Ezzel a módszerrel 2 őzgerincforma nagyságú ,csíkos süteményt kapunk ,amelyeknek érdemes bevonni a tetejét csoki mázzal is.
3.A tortabevonóból és az olajból készített mázzal vonjuk be a sütemények tetejét, majd helyezzük őket néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor a csokoládé kellően megdermedt és a sütemény tésztája is vághatóvá vált, szeleteljük fel a méteres kalácsot átlósan, egy forró vízbe mártott kés segítségével.


Javaslatok, alternatív elkészítés

A család és a barátok szinte garantáltan megnyalják majd mind a tíz ujjukat ezután,
a mennyei sütemény után.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc méteres kalácsunk.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom krémes süteményhez!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató