Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jaffa-szelet (Fanta-szelet)

hagymama receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1448-hagymama
Jaffa-szelet (Fanta-szelet)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

A piskótához

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 3 db tojás (szétválasztva)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor

A krémhez

A zseléhez

hagymama hagymama receptje

Elkészítés

Előkészítés

Csináljunk helyet a hűtőben egy 25x35 cm körüli tepsinek.

A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és meleg vízzel turmixgépben 2-3 perc alatt jó habosra kevertetjük. Tálba öntjük, és folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk az előzőleg elkevert liszt-só-sütőpor triót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és 180 fokon, felső rácson tűpróbáig (25-30 perc) sütjük. Deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe. Hűlni hagyjuk.
Míg sül a piskóta, kikeverjük a túrókrémet: a margarint felolvasztjuk, majd keverhető állagúra visszahűtjük. Rászórjuk a por- és vaníliacukrot, majd jó alaposan, krémes-habosra kikeverjük. Belemorzsoljuk a túrót (ha darabos, krumplinyomón áttörjük), és egyneművé kavarjuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd tepsistül hűtőbe tesszük.
A zseléhez vastag aljú fémedénybe/tejforralóba öntjük a szénsavas narancs-, esetleg citromlevet (jó édes legyen!), beleszórjuk a pudingport, és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Forrástól (pöfögéstől) számítva legalább 2 percig főzzük. A tűzről levéve bőrösödés gátlóval (fakanál) :) gyakran kevergetve langyosra hűtjük, majd a túrókrémes piskótára csorgatjuk. Nem kell félni, jut bőven mindenhova, nyugodtan hagyjuk, hogy lefolyjék a széleken a fölösleg a tepsibe.
Ha megvagyunk, tegyük hűtőbe 2-3 órára. Kockákra vágva, langyosan, esetleg vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

25x35 cm-es tepsihez való adag. Legjobb a vas- vagy alutepsi, aminek nem árt, ha felszeletelik benne a süteményt (ellentétben a teflonosssal, amely megsérülhet).

Tárolás

Hűtőben. A fogyasztásra szánt adagokat 1 órával korábban tegyük szobahőmérsékletű helyre, így a legfinomabb

Javaslatok, alternatív elkészítés

Van egy csábító, kakaós Fanta-változat is a sütnijón, Fantaszelet néven (Marcika sütitárs munkája.)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!