Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós grízes szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

20 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 tojás
14 evőkanál hideg víz

Krémhez:

1 liter tej
8 púpozott evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:

0,5 liter tejszín
csokoládéreszelék vagy Dr. Oetker Tortadara kakaós
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzáadjuk az őrölt diót, és végül a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett tepsiben 180 fokon sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet. A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vanillincukorral, majd a hűlt tejbegrízbe dolgozzuk. A krémet rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. Csokireszelékkel vagy tortadarával megszórjuk.

Tálalás

Hűtőben tárol! Kb. 20 szelet.

Alternatív elkészítés

Készítettem már tejszínhab nélkül is, akkor a krémet csokoládémázzal vontam be, úgy is finom!
Diós grízes szelet Diós grízes szelet Diós grízes szelet Diós grízes szelet Diós grízes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!