Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vastag mákos szelet

Bozsó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/735-bozso
Vastag mákos szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • ½ cs Dr. Oetker Sütőpor
  • csipet só
  • 2-3 ek tejföl (szükség esetén)

Mák töltelék

  • 4 dl tej
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • 40 dkg darált mák
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg margarin
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • Magvalt meggy
  • Meggylekvár

Tetejére

Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsi mérete: 30x25 cm.

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, a hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hűtőben legalább 30 percet pihentetjük folcpakba csomagolva. Amíg pihen, a tészta elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A tejet, cukrot, vaníliás cukrot felfőzzük, a darált mákhoz keverjük a búzadarát és megfőzzük a tejben. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és héját, a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojásfehérjéket.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük meggylekvárral, ráöntjük a máktölteléket, majd tetszés szerint kirakjuk magvalt meggyel. Erre tesszük a második lapot, megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta. Előmelegített sütőben kb.180°-on 35-40 percig sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy a töltelék már nem ragad, akkor megsült a tészta.
A kihűlt tésztát csokoládémázzal vonjuk be.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!