Vastag mákos szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Mák töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Először a tésztát készítjük el, a hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hűtőben legalább 30 percet pihentetjük folcpakba csomagolva. Amíg pihen, a tészta elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A tejet, cukrot, vaníliás cukrot felfőzzük, a darált mákhoz keverjük a búzadarát és megfőzzük a tejben. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és héját, a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojásfehérjéket.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük meggylekvárral, ráöntjük a máktölteléket, majd tetszés szerint kirakjuk magvalt meggyel. Erre tesszük a második lapot, megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta. Előmelegített sütőben kb.180°-on 35-40 percig sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy a töltelék már nem ragad, akkor megsült a tészta.
A kihűlt tésztát csokoládémázzal vonjuk be.
Vastag mákos szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Mák töltelék:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Először a tésztát készítjük el, a hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hűtőben legalább 30 percet pihentetjük folcpakba csomagolva. Amíg pihen, a tészta elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A tejet, cukrot, vaníliás cukrot felfőzzük, a darált mákhoz keverjük a búzadarát és megfőzzük a tejben. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és héját, a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojásfehérjéket.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük meggylekvárral, ráöntjük a máktölteléket, majd tetszés szerint kirakjuk magvalt meggyel. Erre tesszük a második lapot, megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta. Előmelegített sütőben kb.180°-on 35-40 percig sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy a töltelék már nem ragad, akkor megsült a tészta.
A kihűlt tésztát csokoládémázzal vonjuk be.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?