Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pöttyös mézes szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

15 dkg cukor
2 ek zsír
3 ek olvasztott méz
2 db tojás
1 kk szódabikarbóna
60 dkg liszt
2 ek tej

Krém:

7 dl tej
2 ek liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A cukrot, a zsírt, a mézet, és a tojást gőz fölött habosra kavarjuk.
2. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük.
3. A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből lapot sütünk. A harmadikhoz adjuk a kakaót és a tejet, ezeket jól összedolgozzuk. Ezt elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőlük, majd ezt is megsütjük.
4. A pudingport, a lisztet, és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.
5. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémet belekeverjük.
6. Összeállítás:
Az első lapra tesszük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra helyezzük. A krém másik felét rákenjük, végül a második lapot is ráhelyezzük.
7. Tetejére: Csokoládé máz kerül.
Tepsi mérete: 25x30 cm.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 7-8 perc.
Pöttyös mézes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!