Pöttyös mézes szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
2. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük.
3. A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből lapot sütünk. A harmadikhoz adjuk a kakaót és a tejet, ezeket jól összedolgozzuk. Ezt elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőlük, majd ezt is megsütjük.
4. A pudingport, a lisztet, és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.
5. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémet belekeverjük.
6. Összeállítás:
Az első lapra tesszük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra helyezzük. A krém másik felét rákenjük, végül a második lapot is ráhelyezzük.
7. Tetejére: Csokoládé máz kerül.
Tepsi mérete: 25x30 cm.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 7-8 perc.
Pöttyös mézes szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük.
3. A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből lapot sütünk. A harmadikhoz adjuk a kakaót és a tejet, ezeket jól összedolgozzuk. Ezt elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőlük, majd ezt is megsütjük.
4. A pudingport, a lisztet, és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.
5. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémet belekeverjük.
6. Összeállítás:
Az első lapra tesszük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra helyezzük. A krém másik felét rákenjük, végül a második lapot is ráhelyezzük.
7. Tetejére: Csokoládé máz kerül.
Tepsi mérete: 25x30 cm.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 7-8 perc.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?