Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-almás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

200 ml tej
50 g Rama margarin
375 g liszt
50 g porcukor
1 csipet só
3 tojássárgája

Töltelékhez:

1 kg alma
300 ml tej

Tetejére:

1 teáskanál őrölt fahéj
100 g porcukor
3 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, négy részre vágjuk, majd vékony hasábokra szeleteljük. A tepsit (40x30 cm) kikenjük margarinnal. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva 45 percig kelni hagyjuk. Majd a masszát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, elnyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A töltelékhez a pudingot a 300 ml tej felhasználásával a tasakon feltüntetett módon elkészítjük, majd még melegen a tésztán egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített almaszeleteket a pudingon elrendezzük. 25 perc alatt megsütjük.
A fahéjat a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas porcukrot is. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményre nyomjuk. A süteményt kb. 10 percre újra visszatesszük sülni. Sütés után a süteményt hűlni hagyjuk.
Vaníliás-almás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!