Vaníliás-almás szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva 45 percig kelni hagyjuk. Majd a masszát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, elnyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A töltelékhez a pudingot a 300 ml tej felhasználásával a tasakon feltüntetett módon elkészítjük, majd még melegen a tésztán egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített almaszeleteket a pudingon elrendezzük. 25 perc alatt megsütjük.
A fahéjat a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas porcukrot is. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményre nyomjuk. A süteményt kb. 10 percre újra visszatesszük sülni. Sütés után a süteményt hűlni hagyjuk.
Vaníliás-almás szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva 45 percig kelni hagyjuk. Majd a masszát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, elnyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A töltelékhez a pudingot a 300 ml tej felhasználásával a tasakon feltüntetett módon elkészítjük, majd még melegen a tésztán egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített almaszeleteket a pudingon elrendezzük. 25 perc alatt megsütjük.
A fahéjat a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas porcukrot is. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményre nyomjuk. A süteményt kb. 10 percre újra visszatesszük sülni. Sütés után a süteményt hűlni hagyjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?