Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Francia krémes

ptunci90 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3688-ptunci90
Francia krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tészta

Krém

ptunci90 ptunci90 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, kettéosztjuk, és közepes tepsiben két lapot sütünk belőle.
A lisztet és a pudingport összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet egy evőkanál cukorral felforraljuk, és a pudingos tejet beleöntve forrásig főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A kihűlt pudingot hozzáadjuk.
A tejszínt keményre verjük.
Az alsó lapra kenjük a sárga krémet, rá a habot, a tetejére a másik lapot, amit előre fel is kockázhatunk, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Egy éjszakát hagyjuk hidegben pihenni.

Tálalás

10-12 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tejszínhez ízlés szerint keverhetünk porcukrot, de általában elég édes.
Ha habfixálót adunk a tejszínhez, nem fog lefolyni a krémről, amikor felszeleteljük.

Vélemények

ptunci90

ptunci90
2012.04.18. | 12:01

Utó kép
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!