Francia krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet és a pudingport összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet egy evőkanál cukorral felforraljuk, és a pudingos tejet beleöntve forrásig főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A kihűlt pudingot hozzáadjuk.
A tejszínt keményre verjük.
Az alsó lapra kenjük a sárga krémet, rá a habot, a tetejére a másik lapot, amit előre fel is kockázhatunk, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Egy éjszakát hagyjuk hidegben pihenni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha habfixálót adunk a tejszínhez, nem fog lefolyni a krémről, amikor felszeleteljük.
Francia krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet és a pudingport összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet egy evőkanál cukorral felforraljuk, és a pudingos tejet beleöntve forrásig főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A kihűlt pudingot hozzáadjuk.
A tejszínt keményre verjük.
Az alsó lapra kenjük a sárga krémet, rá a habot, a tetejére a másik lapot, amit előre fel is kockázhatunk, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Egy éjszakát hagyjuk hidegben pihenni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ha habfixálót adunk a tejszínhez, nem fog lefolyni a krémről, amikor felszeleteljük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?