Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrórudi őzgerincformában

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
2 kanál porcukor
kis tej

Töltelék:

fél kg túró
1 cs. mazsola
4 tojás
20 dkg porcukor
2 kanál búzadara

Tetejére:

csokimáz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és kivajazott őzgerincformába nyomkodjuk úgy, hogy a felével be tudjuk majd takarni. Elkészítjük a tölteléket: A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, búzadarát, mazsolát, és jól összekeverjük. A fehérjét habnak felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a túrós masszához. Megfelezve beletöltjük a tésztával kibélelt formákba, a tetejére ráhajtjuk a kilógó tésztát, rányomkodjuk, tűvel megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűvel nézzük, ha nem ragad, akkor megsült. Óvatosan kivesszük a formából, és a tetejére csokimázt teszünk.
Túrórudi őzgerincformában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!