Diós marlenka
Hozzávalók
Mézes lapok:
Krém:
Elkészítés
Mézes tészta
2. A liszthez adjuk hozzá a szalakálit, majd keverjük bele a tojásmasszába.
3. Gyúrjuk össze kézzel a tésztát, majd osszuk 5 felé a tésztát.
4. Külön-külön nyújtsuk ki kb. 1cm vastagságúra, majd egyenként süssük meg a lapokat a tepsi hátán 180°-on 5-6 perc alatt.
/ Tipp: Még mielőtt elkezdenénk kinyújtani a tésztát, helyezzük azt egy méretre vágott sütőpapírra, így biztosan nem fog leragadni és a tepsi hátára is könnyebb lesz ráhelyezni. /
5. A megsült lapokat tegyük félre kihűlni.
Krém
2. Ha kihűlt, robotgéppel keverjük hozzá a margarint és a lefőzött kávét.
3. Adjuk hozzá a darált diót.
Összeállítás
2. Folytassuk, míg el nem fogynak a lapok.
3. A tetejét megkenjük a megmaradt krémmel.
4. Díszítésként megszórhatjuk azt is darált dióval illetve szitált kakaóporral.
/Tipp: Érdemes éjszakára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek!/
Diós marlenka
Hozzávalók
Mézes lapok:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Mézes tészta
2. A liszthez adjuk hozzá a szalakálit, majd keverjük bele a tojásmasszába.
3. Gyúrjuk össze kézzel a tésztát, majd osszuk 5 felé a tésztát.
4. Külön-külön nyújtsuk ki kb. 1cm vastagságúra, majd egyenként süssük meg a lapokat a tepsi hátán 180°-on 5-6 perc alatt.
/ Tipp: Még mielőtt elkezdenénk kinyújtani a tésztát, helyezzük azt egy méretre vágott sütőpapírra, így biztosan nem fog leragadni és a tepsi hátára is könnyebb lesz ráhelyezni. /
5. A megsült lapokat tegyük félre kihűlni.
Krém
2. Ha kihűlt, robotgéppel keverjük hozzá a margarint és a lefőzött kávét.
3. Adjuk hozzá a darált diót.
Összeállítás
2. Folytassuk, míg el nem fogynak a lapok.
3. A tetejét megkenjük a megmaradt krémmel.
4. Díszítésként megszórhatjuk azt is darált dióval illetve szitált kakaóporral.
/Tipp: Érdemes éjszakára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek!/
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?