Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós marlenka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes lapok:

2 db tojás
20 dkg kristálycukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
4 dkg méz

Krém:

25 dkg margarin
8 dkg darált dió
5 dkg cukor
1 csésze lefőzött kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Mézes tészta

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a mézet és az olvasztott margarint is keverjük hozzá.
2. A liszthez adjuk hozzá a szalakálit, majd keverjük bele a tojásmasszába.
3. Gyúrjuk össze kézzel a tésztát, majd osszuk 5 felé a tésztát.
4. Külön-külön nyújtsuk ki kb. 1cm vastagságúra, majd egyenként süssük meg a lapokat a tepsi hátán 180°-on 5-6 perc alatt.
/ Tipp: Még mielőtt elkezdenénk kinyújtani a tésztát, helyezzük azt egy méretre vágott sütőpapírra, így biztosan nem fog leragadni és a tepsi hátára is könnyebb lesz ráhelyezni. /
5. A megsült lapokat tegyük félre kihűlni.

Krém

1. Készítsük el a pudingot a megszokott módon, majd hagyjuk kihűlni.
2. Ha kihűlt, robotgéppel keverjük hozzá a margarint és a lefőzött kávét.
3. Adjuk hozzá a darált diót.

Összeállítás

1. Az első lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a következő lapot és azt is megkenjük.
2. Folytassuk, míg el nem fogynak a lapok.
3. A tetejét megkenjük a megmaradt krémmel.
4. Díszítésként megszórhatjuk azt is darált dióval illetve szitált kakaóporral.

/Tipp: Érdemes éjszakára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek!/
Diós marlenka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!