Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós marlenka

Viki receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21204-viki
Diós marlenka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Mézes lapok

Krém

Viki Viki receptje

Elkészítés

Mézes tészta

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a mézet és az olvasztott margarint is keverjük hozzá.
2. A liszthez adjuk hozzá a szalakálit, majd keverjük bele a tojásmasszába.
3. Gyúrjuk össze kézzel a tésztát, majd osszuk 5 felé a tésztát.
4. Külön-külön nyújtsuk ki kb. 1cm vastagságúra, majd egyenként süssük meg a lapokat a tepsi hátán 180°-on 5-6 perc alatt.
/ Tipp: Még mielőtt elkezdenénk kinyújtani a tésztát, helyezzük azt egy méretre vágott sütőpapírra, így biztosan nem fog leragadni és a tepsi hátára is könnyebb lesz ráhelyezni. /
5. A megsült lapokat tegyük félre kihűlni.

Krém

1. Készítsük el a pudingot a megszokott módon, majd hagyjuk kihűlni.
2. Ha kihűlt, robotgéppel keverjük hozzá a margarint és a lefőzött kávét.
3. Adjuk hozzá a darált diót.

Összeállítás

1. Az első lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a következő lapot és azt is megkenjük.
2. Folytassuk, míg el nem fogynak a lapok.
3. A tetejét megkenjük a megmaradt krémmel.
4. Díszítésként megszórhatjuk azt is darált dióval illetve szitált kakaóporral.

/Tipp: Érdemes éjszakára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek!/

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!