Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes

Annamária receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21558-annamaria
Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Szeletek , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Krém elkészítése

Töltelék

  • 2-3 cs. gesztenyemassza

Kakaós piskótatészta

Tetejére

Annamária Annamária receptje

Elkészítés

Először elkészítjük a krémet:

A tejet és a vanílliaízű pudingot sűrűre főzzük, míg hül kikeverjük a vajat a porcukorral.
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.

Piskóta lapok elkészítése:

két piskótalapot sütünk:

A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!

Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.

Összeállítás:

Mikor kihűltek a piskóták az egyik lapot megkenjük, majd felcsíkozzuk tetszőleges vastagságra a gesztenyemasszánkat és belenyomkodjuk kicsit a krémbe, majd újabb réteg krémet kenünk, de úgy, hogy maradjon a sütink tetejére is.
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.

A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.

A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémbe reszelhetünk kevés citromhéjat, de csak óvatosan, mert meggybefőttől függően nagyon savanyú ízt kaphatunk!

Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)

Jó étvágyat kívánok!

Vélemények

burgereva

burgereva
2018.03.28. | 10:36

Nagypn tetszik.Ki fogom próbálni.
Kösz a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!