Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes
Hozzávalók
Krém elkészítése:
Töltelék:
Kakaós piskótatészta:
Tetejére:
Elkészítés
Először elkészítjük a krémet:
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.
Piskóta lapok elkészítése:
A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!
Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.
Összeállítás:
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.
A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.
A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.
Alternatív elkészítés
Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)
Jó étvágyat kívánok!
Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes
Hozzávalók
Krém elkészítése:
Töltelék:
Kakaós piskótatészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Először elkészítjük a krémet:
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.
Piskóta lapok elkészítése:
A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!
Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.
Összeállítás:
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.
A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.
A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.
Alternatív elkészítés
Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)
Jó étvágyat kívánok!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?