Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes

Annamária receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21558-annamaria
Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Szeletek , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Krém elkészítése

Töltelék

  • 2-3 cs. gesztenyemassza

Kakaós piskótatészta

Tetejére

Annamária Annamária receptje

Elkészítés

Először elkészítjük a krémet:

A tejet és a vanílliaízű pudingot sűrűre főzzük, míg hül kikeverjük a vajat a porcukorral.
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.

Piskóta lapok elkészítése:

két piskótalapot sütünk:

A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!

Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.

Összeállítás:

Mikor kihűltek a piskóták az egyik lapot megkenjük, majd felcsíkozzuk tetszőleges vastagságra a gesztenyemasszánkat és belenyomkodjuk kicsit a krémbe, majd újabb réteg krémet kenünk, de úgy, hogy maradjon a sütink tetejére is.
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.

A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.

A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémbe reszelhetünk kevés citromhéjat, de csak óvatosan, mert meggybefőttől függően nagyon savanyú ízt kaphatunk!

Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)

Jó étvágyat kívánok!

Vélemények

burgereva

burgereva
2018.03.28. | 10:36

Nagypn tetszik.Ki fogom próbálni.
Kösz a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató