Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Màrvànyos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós tèszta:

300 g liszt
150 g vaj
1csipet só
75 g cukor
1 db tojàs

Làgy tèszta:

100 g puha vaj
150 g liszt
1db tojâs sàrgàja
50 g őrölt mandula
1 db tojàsfehèrje
2 ek tej

Töltelèk:

4 ek narancslekvàr, vagy màlnalekvàr
100 g ètcsoki
50 g fehèr csoki
2 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

Az omlós tèsztàhoz a lisztet, vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzàvalóval tèsztàt gyúrunk. 30 percig pihentetjük.

Làgy tèszta

A tojàsfehèrje kivètelèvel az összes hozzàvalót krèmesre kijeverjük majd nyomózsàkba töltjük.

Elkèszìtès

Az omlôs tèsztàt 4 mm vastagra nyújtjuk, tepsibe tesszük, majd megkenjük tojàsfehèrjèvel.
A tepsi szèlètől kezdve, az omlós tèsztàra nyomunk egy csìkot a làgy tèsztàból, majd 4 cm kihagyva, újabb 2 csíkot nyomunk , ismèt 4 cm kimarad, újabb 2 csík, amig a vègèhez nem èrünk.
A csìkok közötti rèszt kenjük meg lekvàrral.
180 fokos sütőben 15 -20 percig sütjük.

Dìszìtès

Külön külön felolvasztjuk vìzgőz felett a csokikat, az ètcsokihoz hozzàkeverjük az olajat.
A kihűlt süti lekvàros rèszeit befedjük az ètcsokival majd a fehèr csokit ràcsepegtetjük az ètcsoki tetejère ès egy fogpiszkàlóval összehúzva a kèt csokit, màrvànyos mintàt rajzolunk.
Ha kihűlt a 2 tèsztacsìk kőzött vàgjuk fel majd kockàkra vàgjuk.
Màrvànyos szelet Màrvànyos szelet Màrvànyos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!