Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Louise szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

15 dkg finomliszt vagy teljes őrlèsű búzaliszt
5 dkg kókuszliszt
1 csipet só
5 dkg porcukor
2 tojàssàrgàja
4-5 ek habtejszìn
8 dkg vaj vagy margarin

Töltelèk:

20 dkg eper vagy màlnalekvàr
20 dkg màlna ( friss vagy fagyasztott)

Tetejère a hab:

2 tojàs fehèrje
3 ek cukor
3 ek vìz
5 dkg kókuszreszelèk
1 kk citromlè
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A liszeket sót ès porcukrot elkeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat.
Majd hozzàdolgozzuk a többi hozzàvalót. Lisztezett felületen elnyújtjuk.
Egy 25x25 cm tepsibe tesszük ès 180 fokon 8 perc alatt elősütjük.

Töltelèk

Az elősütött meleg tèsztàn elkenjük a lekvàrt majd ràszórjuk a màlnàt.

Hab

A tojàsfehèrjèt a citromlèvel kemèny habbà verjük.
A vizet cukrot elkeverjük ès felforraljuk, hagyjuk gyöngyözve forrni 2 percig.
A forró szirupot, folyamatos keverès közben( gèpi habverővel) lassan hozzàcsurgatjuk a tojàsfehèrje habhoz.
A kókuszt egy kanàllal a habhoz forgatjuk majd a lekvàros rètegen egyenletesen elosztjuk.
180 fokon 15 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Cukor helyett hasznàlható eritrit is hasonló mennyisèg.
Louise szelet Louise szelet Louise szelet Louise szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!