Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézes krémes

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Mézes krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Mézes lapokhoz

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • 3 ek sertészsír
  • 4 ek méz (olvasztott)
  • 1 db tojás (villával felverve)
  • 4 ek tej

A töltelékhez

  • 5 dl tej
  • 100 g búzadara
  • 25 dkg margarin,vagy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor,vagy egy vanília rúd kikapart magja
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg sárgabarack dzsem

A csokimázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés:

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük, margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán, 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mielőtt felszeletelnénk hagyjuk állni, hogy a tészta megpuhuljon.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!