Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rigó Jancsi

Izabella receptje https://www.sutnijo.hu/profil/561-izabella
Rigó Jancsi
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

  • 1 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Glazúr

Izabella Izabella receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Megvagdalunk egy pohár diót.

A tojások sárgáját a cukorral, a tejjel, a felfuttatott sütőporral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót, a vagdalt dió, a lisztet, majd hozzáadjuk az előzőleg keményre felvert tojásfehérjéket. Kivajazott és kilisztezett tepsibe töltjük a masszát, betesszük sülni.
A lisztből, a tojásból, a tejből pépet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kikevert margarint, a süti tetejére kenjük.
A margarint a kakaóval felolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, meghullámozzuk a tetejét mintázó segítségével.

Tálalás

Egy tepsi tésztából kijön kb. 100 darab.
8 személy jól lakik belőle .

Tárolás

Száraz és hűvős helyen tároljuk

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!