Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler és gesztenyepüre szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Ekler:

10 dkg margarin
1 dl víz
10 dkg liszt
4 tojás
1cs valiliás krémpor
2,5 dl tej
3 kanál porcukor

Gesztenyepüre szelet:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 cs tejszínes pudingpor
50 dkg gesztenyepüre
2 dl tejszín
3 kanál cukor
1 rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ekler: A vizet a margarinnal odatesszük főni. Miután elolvadt a margarin levesszük a tűzről, belekavarjuk a lisztet, majd egyenként a tojásokat. Nyomózacskóba tesszük és apró piskóta formákat nyomunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közben a tejjel és porcukorral kikavarjuk a krémport. A kihűlt eklereket kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Lehet díszíteni, de nem muszáj.
Gesztenyepüre szelet: A 6 tojásból, 6 kanál cukorból, 6 kanál lisztből szokásos piskótát sütünk. Miután kihűlt 2 részre vágjuk. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük és kavargatva kihűtjük. Felverjük a tejszínt és a gesztenyepürével egyszerre a pudingba keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát. A krémet a 2 lap közé rakjuk, vékony réteggel bekenjük a tészta tetejét is. Kakaóporral kell megszórni. Én most nem raktam kakaóport hanem tejszínhabbal díszítettem.
Ekler és gesztenyepüre szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!