Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ekler és gesztenyepüre szelet

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Ekler és gesztenyepüre szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Égetett tészták
Másodlagos kategória: Szeletek , Képviselőfánkok

Hozzávalók

Ekler

  • 10 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1cs valiliás krémpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 kanál porcukor

Gesztenyepüre szelet

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 50 dkg gesztenyepüre
  • 2 dl tejszín
  • 3 kanál cukor
  • 1 rumaroma
  • kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Ekler: A vizet a margarinnal odatesszük főni. Miután elolvadt a margarin levesszük a tűzről, belekavarjuk a lisztet, majd egyenként a tojásokat. Nyomózacskóba tesszük és apró piskóta formákat nyomunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közben a tejjel és porcukorral kikavarjuk a krémport. A kihűlt eklereket kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Lehet díszíteni, de nem muszáj.
Gesztenyepüre szelet: A 6 tojásból, 6 kanál cukorból, 6 kanál lisztből szokásos piskótát sütünk. Miután kihűlt 2 részre vágjuk. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük és kavargatva kihűtjük. Felverjük a tejszínt és a gesztenyepürével egyszerre a pudingba keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát. A krémet a 2 lap közé rakjuk, vékony réteggel bekenjük a tészta tetejét is. Kakaóporral kell megszórni. Én most nem raktam kakaóport hanem tejszínhabbal díszítettem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!