sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 ek. sűrű paradicsomlé
20 ek. cukor
20 ek. olaj (+ a tepsihez)
40 ek. liszt (+a tepsihez)

Krém:

6 db tojás
6 dl tej
12 ek. cukor
6 ek. liszt
20 dkg vaj
3-4 db citrom reszelt héja, leve

Tetejére:

10 dkg étcsokoládé
2 kk. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit jól gyúrja össze, majd jó fél órát pihentesse. Ezután vegye 3 részre, nyújtsa 3 lappá. Zsírozott, lisztezett tepsi hátulján, egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süsse aranybarnára.
2. A tojásból, a tejből a cukorral és a liszttel főzzön sima krémet, adja hozzá a citromhéjat, és hagyja kihűlni. A vajat keverje habosra, öntse hozzá a citromlevet, majd a főzött krémet. Kenje meg vele a lapokat, és helyezze egymásra.
3. A tetején simítsa el az olajjal elkevert olvasztott csokoládét. Végül vastagon hintse meg kókuszreszelékkel. 2 nap pihentetés után a tésztája is puha lesz. Ekkor szeletelje és tálalja.

Tálalás

20 szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!