Meggyes-diós zabszelet
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
Meggyes-diós zabszelet
Hozzávalók
kb. 64 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?