Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eperhabos sütemény

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Eperhabos sütemény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • kevés citromhéj
  • citromlé
  • 1-2 kanál tejföl

Habhoz

  • 5 tojásfehérje
  • 15-20 dkg cukor
  • kb. 20 dkg eper
  • citromlé
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kiserítjük(kinyújtjuk), tepsibe rakjuk, megszurkáljuk, és nagyon világosra megsütjük.
A tojásfehérjékből habot verünk a cukorral és citromlével majd gőz felett sűrűre verjük. Rásimítjuk a tészta tetejére, kirakjuk félbevágott eperszemmel és a sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és vizes késsel szeleteljük.

Tálalás

Az adag közepes méretű tepsihez elég.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A habbal addig sütjük míg, az eper kissé megfonnyad és a hab női szeszély habjához hasonló állagú lesz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!