Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Darázscsípés szelet

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Szeletek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

a kelt tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 6 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Háromnegyed csomag Dr. Oetker Instant Élesztő vagy 2 dkg friss élesztő
  • Csipet só

A krémtöltelékhez

brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a vajat a tejjel, reszelt citromhéjjal, cukorral és a sóval meglangyosítjuk, majd a tojást beleütve rúd – vagy egyéb kézi mixerrel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az élesztőport, majd a lisztet is. kézzel sima, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Lefedve a duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a pudingporból és a tejből, 1 ek. cukorral pudingot főzünk. Teljesen lehűtjük. A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és ezt a pudingba keverjük. A tejszínt habbá verjük, és a zselatint a használati útmutatója szerint hozzáadjuk. Ezt a habot óvatosan a vajkrémes puding alá keverjük. A kész krémet a tésztánk kihűléséig hűtőben állni hagyjuk. A közben megkelt tésztát egy kb. 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Rásimítjuk a mandulás- mézes masszát, és így még 10 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ekkorra a teteje gyönyörűen rákaramellizálódott. Teljes kihűlés után a tésztát 2 lapra vágjuk, és megtöltjük a tejszínes pudingkrémmel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!