sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darázscsípés szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a kelt tésztához:

40 dkg liszt
2 dl tej
1 egész tojás
6 dkg vaj
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
háromnegyed csomag Dr. Oetker Instant Élesztő vagy 2 dkg friss élesztő
Csipet só

A krémtöltelékhez:

8 dl tej
4-5 ek. cukor
15 dkg szeletelt mandula
8 dkg cukor
50 ml tejszín
50 ml tejszín
3 ek. méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat a tejjel, reszelt citromhéjjal, cukorral és a sóval meglangyosítjuk, majd a tojást beleütve rúd – vagy egyéb kézi mixerrel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az élesztőport, majd a lisztet is. kézzel sima, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Lefedve a duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a pudingporból és a tejből, 1 ek. cukorral pudingot főzünk. Teljesen lehűtjük. A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és ezt a pudingba keverjük. A tejszínt habbá verjük, és a zselatint a használati útmutatója szerint hozzáadjuk. Ezt a habot óvatosan a vajkrémes puding alá keverjük. A kész krémet a tésztánk kihűléséig hűtőben állni hagyjuk. A közben megkelt tésztát egy kb. 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Rásimítjuk a mandulás- mézes masszát, és így még 10 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ekkorra a teteje gyönyörűen rákaramellizálódott. Teljes kihűlés után a tésztát 2 lapra vágjuk, és megtöltjük a tejszínes pudingkrémmel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!