Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zita szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
kb. 1 dl tej (hogy nyújtható legyen)

Krémhez:

1 l tej
5 ek. búzadara
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor

Ezenkívül:

kb. 25 db babapiskóta
1,5 dl tej
1 teáskanál rum

Csokoládémázhoz:

20 dkg porcukor
4 ek. víz
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összevegyítjük a porcukorral, sütőporral és kakaóval hozzáadjuk a puha margarint és a tojást. Apránként adagoljuk hozzá a tejet, amíg nyújthatóvá nem válik a tészta. Két egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és margarinnal kent, lisztezett sütőlemezen, vagy sütőpapíros tepsiben, közepes hőfokon kb. 15p alatt kisütjük. A krémhez a porcukrot a vajjal vagy margarinnal habosra kavarjuk. A pudingot és búzadarát kevés tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a habosra kevert vajjal. Fele krémet az alsó lapra simítjuk, kirakjuk rumos tejben megmártott babapiskótával kicsi rést hagyva a piskóták között. Rásimítjuk a krém másik felét, erre ráhelyezzük a másik lapot, kicsit rányomkodjuk és konyharuhával letakarva egy éjszakára hűvös helyen,(nem hűtőben) állni hagyjuk. Ha megpuhult csokoládémázzal bevonjuk, de lehet úgy is, hogy csak porcukorral szórjuk meg. Csokoládémázhoz a porcukrot, kakaóport, vizet gőz fölött sűrűre főzzük, langyosra hűtjük és beledolgozzuk a vajat. Ha kissé megkeményedne mire a vajat eldolgoztuk benne, tegyük kis időre vissza a vízgőzre. Ekkor hűtőbe tesszük, és a csokoládémáz dermedése után vizes késsel szeleteljük.

Tálalás

26 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Zita szelet Zita szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!