Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamell szelet

50 dkg liszt
12,5 dkg cukor
12,5 dkg margarin
2 evőkanál méz
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tasak karamell ízű főzés nélküli krémpor
2 tasak Cappuccino
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a cukorral és a mézzel addig melegítjük, amíg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a tojásokat, a lisztet és a szódabikarbonát. Ebből a tésztából lapokat sütünk. Nekem közepes nagyságú tepsit használva 4 lap sikerült. Az a lényeg, hogy minél vékonyabbak legyenek a lapok.
A 2 tasak cappuccinot 4 deci vízben elkeverjük, hozzáadjuk a 2 tasak karamell ízű krémport és mixer segítségével krémmé kavarjuk. Ízlés szerint édesítjük. Megkenjük vele a lapokat. Nehezéket rakunk rá és csak pár óra múlva szeleteljük.

Alternatív elkészítés

A tésztát meleg helyen tartsuk, mert könnyebb vékonyra seríteni (kinyújtani). Én a tepsi hátára sütőpapírt raktam és a már kinyújtott lapot a tepsi fenekén vékonyítottam ki.
Sajnos az egyik lapom kissé vastagabbra sikerült, azt tettem alulra.
Karamell szelet Karamell szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!