Sült túró rudi sütemény
Hozzávalók
Sült túró rudi sütemény
Túrótöltelék:
Csokoládé máz:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojássárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával és a citrom lereszelt héjával.
A fehérjét só hozzáadásával kemény habbá verjük.
Végül óvatosan összeforgatjuk a túró töltelékkel.
A formákat kiolajozzuk és kilisztezzük.
A tésztákat kinyújtjuk és az őzgerinc formába fektetjük úgy, hogy az oldalain kissé túlnyúljon.
A tölteléket is elfelezzük, és a formákba halmozzuk.
Végül a túlnyúló tészta részeket visszahajtva betakarjuk a süteményt.
Közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha elkészült hagyjuk teljesen kihűlni, s csak azután szedjük ki a formából, máskülönben elszakad.
Vízgőz fölött kevés olajjal megolvasztjuk a csokit és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sült túró rudi sütemény
Hozzávalók
Sült túró rudi sütemény
Túrótöltelék:
Csokoládé máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojássárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával és a citrom lereszelt héjával.
A fehérjét só hozzáadásával kemény habbá verjük.
Végül óvatosan összeforgatjuk a túró töltelékkel.
A formákat kiolajozzuk és kilisztezzük.
A tésztákat kinyújtjuk és az őzgerinc formába fektetjük úgy, hogy az oldalain kissé túlnyúljon.
A tölteléket is elfelezzük, és a formákba halmozzuk.
Végül a túlnyúló tészta részeket visszahajtva betakarjuk a süteményt.
Közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha elkészült hagyjuk teljesen kihűlni, s csak azután szedjük ki a formából, máskülönben elszakad.
Vízgőz fölött kevés olajjal megolvasztjuk a csokit és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?