Puncsszelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez az egyik lapot összetördelem, leöntöm a rummal és vízzel (rumaromás vízzel). A másik két lapot körbevágom egyenletesre, és a leeső részeket is hozzákeverem. Hagyom, hogy megszívja magát. Közben a vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, és a lekvárral. Beleforgatom a rumos tésztát.
Az egyik lapot tálcára teszem, a tölteléket elosztom rajta, ráteszem a másik lapot, majd lenyomatom.
A porcukorhoz adagolok egy kevés szörpöt, és kevergetem. Szükség szerint teszek hozzá még szörpöt, ha nagyon sűrű. Sűrűn folyósnak kell lennie. Ezzel bevonom a sütemény tetejét. Egy kevés fehér mázat is készítek citromléből és porcukorból, és azzal díszítem a tetejét. Legalább 1 éjszakát állni kell, hogy kicsit megpuhuljon a tésztája.
Puncsszelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez az egyik lapot összetördelem, leöntöm a rummal és vízzel (rumaromás vízzel). A másik két lapot körbevágom egyenletesre, és a leeső részeket is hozzákeverem. Hagyom, hogy megszívja magát. Közben a vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, és a lekvárral. Beleforgatom a rumos tésztát.
Az egyik lapot tálcára teszem, a tölteléket elosztom rajta, ráteszem a másik lapot, majd lenyomatom.
A porcukorhoz adagolok egy kevés szörpöt, és kevergetem. Szükség szerint teszek hozzá még szörpöt, ha nagyon sűrű. Sűrűn folyósnak kell lennie. Ezzel bevonom a sütemény tetejét. Egy kevés fehér mázat is készítek citromléből és porcukorból, és azzal díszítem a tetejét. Legalább 1 éjszakát állni kell, hogy kicsit megpuhuljon a tésztája.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?