Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szőlős krémes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szőlős krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit félbevágjuk. A tepsit (kb. 25 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a dióval elkeverjük, a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. A kész krémhez hozzákeverjük a félbevágott szőlőszemeket. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Amikor a krém megdermedt, a süteményt felszeleteljük, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Még látványosabb lesz a sütemény, ha a díszítésre szánt szőlőszemeket még vizesen kristálycukorba forgatjuk.

Őrölt dió helyett használhatunk mogyorót vagy mandulát.

Vélemények

Zsófika94

Zsófika94
2014.10.10. | 21:00

Nagyon finom lett,mindenkinek nagyon ízlett.
MARCSULA

MARCSULA
2013.10.31. | 18:10

Nagyon finom lett és még egy kis tejszínt is tettem a tetejére,így igazi ünnepi sütemény lett belőle!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!