Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés szelet Szép Heléna módra

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Körtés szelet Szép Heléna módra
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • csokoládéforgács

Elkészítés

Előkészítés

A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk. A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A vanillincukorral és kakaóporral elkevert cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojást hozzáadjuk, és a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és először alacsony majd legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a tepsi méretűre vágott sütőpapírra tesszük, a papíron megfelelő méretűre nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük (kb. 10 perc).

A két csomag pudingport a cukorral a tasakon található utasítás szerint, de csak összesen 650 ml tej hozzáadásával elkészítjük, és kissé hűlni hagyjuk. A langyos pudingkrémet az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk. A körteszeleteket tetőcserépszerűen a pudingra rétegezzük, és mandulaforgáccsal meghintjük. Ha szükséges (pl. nem elég magas a tepsi pereme), a tészta széle köré többszörösen összehajtott alufóliát helyezünk.

Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc + 10 perc elősütés

A megsült süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csokoládéforgáccsal meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss gyümölcs helyett konzerv körtét is használhatunk.

A még meleg süteményt ízlés szerint fahéjas cukorral is megszórhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!