Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Mandulás tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg darált mandula
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Krém:

7 dl tej
2 cs. tejszínes pudingpor
10 db tojássárgája
17 dkg cukor
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
kevés mandula likőr vagy aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!