Raffaello szelet
Hozzávalók
Kókuszos tészta:
Mandulás tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.
Raffaello szelet
Hozzávalók
Kókuszos tészta:
Mandulás tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?