Tejfölös-diós krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a vágott diót. Margarinnal kikent, kilisztezett (kb. 23X33) tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt kisütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt. Simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a vanillincukorral, a porcukorral kihabosítjuk, a kihűlt tejfölös krémbe dolgozzuk. A tésztát a tepsiben hagyjuk, a krémet rásimítjuk. Csokoládét reszelünk rá, és vagdalt, pörkölt dióval megszórjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Tejfölös-diós krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a vágott diót. Margarinnal kikent, kilisztezett (kb. 23X33) tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt kisütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt. Simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint a vanillincukorral, a porcukorral kihabosítjuk, a kihűlt tejfölös krémbe dolgozzuk. A tésztát a tepsiben hagyjuk, a krémet rásimítjuk. Csokoládét reszelünk rá, és vagdalt, pörkölt dióval megszórjuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?