Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu tekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
5 ek. liszt
5 ek. cukor

Krém:

25 dkg mascarpone
3 dl tejszín, vagy egyéb habalap
5 dkg cukor

Kenéshez:

1 dl erős kávé (kb.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd habot verünk a fehérjéből a maradék cukorral. A habot a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a lisztet. Nagyméretű tepsibe papírt teszünk, és vékonyan elterítjük rajta a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Amíg hűl a tészta, kikeverjük a mascarponét a cukorral, és vanillincukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, rumaromával ízesített kávéval meglocsoljuk, vagy megkenjük. Rákenjük a krémet úgy, hogy maradjon egy kevés, amivel majd a külsejét is bevonjuk. Ezután föltekerjük, és megkenjük kívülről is, majd meghintjük kakaóporral.

Tálalás

Én két lapot sütöttem két tepsiben, így két "kisebb" tekercset készítettem.
Tiramisu tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!