Flódni
Hozzávalók
tészta:
almás töltelék:
mákos töltelék:
diós töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a töltelékeket:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát. Ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.
Mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
Diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük, a töltelékeket kihűtjük, kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék végül tésztával fejezzük be. Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.
Alternatív elkészítés
Flódni
Hozzávalók
tészta:
almás töltelék:
mákos töltelék:
diós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a töltelékeket:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát. Ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.
Mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
Diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük, a töltelékeket kihűtjük, kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék végül tésztával fejezzük be. Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?