Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Krém:

2-3 dl tojásfehérje (kb.7 db tojásfehérje)
25 dkg cukor
8 dl víz

Tetejére:

2,5 dl befőttlé
2,5 dl víz
gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint előre beáztatjuk.

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, az olajjal, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztes sütőport. Végül a fehérjehabot. Ezt egy kb. 27×27 cm-es keretben megsütjük.
A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet feltesszük 10 dkg cukorral, és ha forr, megfőzzük benne a pudingot. A többi cukorral a fehérjét habbá verjük, majd a forró pudingot hozzákeverjük. A kész krémmel megtöltjük a háromfelé vágott piskótát úgy, hogy a lapot visszahelyezzük a keretbe, mert így nem folyik ki a krém. A tetejére krém kerül, mert erre tesszük a gyümölcsöt. Pl. befőtt barack, kivi, ananász, meggy, ízlés szerint.
A tetejére zselatint teszünk. A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük, ha langyos ráöntjük a süti tetejére. Dermedés után szeleteljük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Gyümölcsös krémes Gyümölcsös krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!