Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dobos tekercs

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Dobos tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

  • 3 tojásos piskóta

Párizsikrémhez

Tetőhöz

  • 15 dkg cukor
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Előkészítés

A piskótát vehetjük készen is. Lehet kapni előre feltekert változatot is. A krémet elkészíthetjük korábban.

A szokásos módon elkészítünk egy 3 tojásos piskótát nagy gáztepsiben. Amint kisült rögtön tiszta konyharuhával együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni!
A krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 perc forralás kell neki. Hozzákeverjük a kakaót. Majd mikor sima, de még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd géppel a legmagasabb fokozaton dolgozzuk össze.
A tésztát kihajtjuk és betöltjük a krémmel. Feltekerjük.
A cukrot megolvasztjuk és rácsorgatjuk a tekercsre. Egyenletesen oszlassuk el rajta.

Tálalás

Kb. 8-10 szelet lesz belőle, attól függően, hogy milyen szélesre szeleteljük fel.

Tárolás

Én hűtőben tároltam, de a hűvös hely is elég neki.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez a krém mennyiség egy tortára való adag. Ezért biztos, hogy lesz maradék! Ezt el lehet tenni nyugodtan a fagyasztóba, vagy akár lehet vele díszíteni is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!