Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Soros mézes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapok:

3 evőkanál méz
12 dkg vaj
24 dkg cukor
5 evőkanál tej
2 egész tojás
3 kávéskanál fahéj
3 kávéskanál szódabikarbóna
75 dkg liszt

krém:

0,5 liter tej
5 nagy evőkanál gríz
25 dkg porcukor
1.5 kocka margarin

csokimáz:

20 dkg porcukor
3-4 evőkanál forróvíz
2 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mézes lapok:
3 evőkanál mézet 12 dkg vajjal, 24 dkg cukorral, 5 evőkanál tejjel, 2 egész tojással, a vaníliás cukorral 3 kávéskanál fahéjjal és 3 kávéskanál szódabikarbónával gőz fölött habosra kavarom, majd ezt 75 dkg liszttel összedolgozom. A nagy cipót 4 kicsire osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm a mézes lapokat, ez kb. 15-20 perc.
Krém:
0,5 dl tejben 5 nagy evőkanál grízt sűrűre főzök. 25 dkg porcukrot 1,5 kocka margarinnal kikavarok, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom.
Lapok és krém összeállítása:
Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot, ezt megkenem sárgabaracklekvárral, erre jön a harmadik lap, ennek a tetejére jön a krém másik fele, majd rá a negyedik lap, aminek a tetejére jön a csokimáz.
Csokimáz:
A hozzávalókat összerottyantom és ezzel megkenem a tetejét.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet karácsonykor sütöttem meg, de sajnos a fényképezés elmaradt, de majd úgyis még megsütöm, akkor majd pótolom a fényképet.
Soros mézes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!