Soros mézes
Hozzávalók
Lapok:
krém:
csokimáz:
Elkészítés
Elkészítés
3 evőkanál mézet 12 dkg vajjal, 24 dkg cukorral, 5 evőkanál tejjel, 2 egész tojással, a vaníliás cukorral 3 kávéskanál fahéjjal és 3 kávéskanál szódabikarbónával gőz fölött habosra kavarom, majd ezt 75 dkg liszttel összedolgozom. A nagy cipót 4 kicsire osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm a mézes lapokat, ez kb. 15-20 perc.
Krém:
0,5 dl tejben 5 nagy evőkanál grízt sűrűre főzök. 25 dkg porcukrot 1,5 kocka margarinnal kikavarok, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom.
Lapok és krém összeállítása:
Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot, ezt megkenem sárgabaracklekvárral, erre jön a harmadik lap, ennek a tetejére jön a krém másik fele, majd rá a negyedik lap, aminek a tetejére jön a csokimáz.
Csokimáz:
A hozzávalókat összerottyantom és ezzel megkenem a tetejét.
Alternatív elkészítés
Soros mézes
Hozzávalók
Lapok:
krém:
csokimáz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
3 evőkanál mézet 12 dkg vajjal, 24 dkg cukorral, 5 evőkanál tejjel, 2 egész tojással, a vaníliás cukorral 3 kávéskanál fahéjjal és 3 kávéskanál szódabikarbónával gőz fölött habosra kavarom, majd ezt 75 dkg liszttel összedolgozom. A nagy cipót 4 kicsire osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm a mézes lapokat, ez kb. 15-20 perc.
Krém:
0,5 dl tejben 5 nagy evőkanál grízt sűrűre főzök. 25 dkg porcukrot 1,5 kocka margarinnal kikavarok, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom.
Lapok és krém összeállítása:
Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot, ezt megkenem sárgabaracklekvárral, erre jön a harmadik lap, ennek a tetejére jön a krém másik fele, majd rá a negyedik lap, aminek a tetejére jön a csokimáz.
Csokimáz:
A hozzávalókat összerottyantom és ezzel megkenem a tetejét.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?